TFP

MarcoVoet

fotograaf

keep those memories

Gratis fotoshoot....dat kan!Enkele keren per jaar probeer ik een fotoshoot te plannen op basis van TFP (time-for-pose). Hierbij gaan we fotograferen zonder dat iemand er geld aan verdient. Dit kan zowel voor modellen als voor mua's (make-up artist). Iedereen die meewerkt aan de shoot ruilt zijn of haar tijd in voor een aantal foto's als eindresultaat. En mag deze ook (niet commercieel) vrij gebruiken.

Wellicht vind jij het ook leuk om eens door mij op de foto gezet te worden. Op deze pagina kun je meer lezen over mij en hoe ik werk. Tevens zie je hier een aantal foto's die ik eerder gemaakt heb.

Ik fotografeer bij voorkeur op werkdagen. Een shoot duurt meestal ongeveer 3 à 4 uur, dus kies ik er vaak voor om specifiek direct in de ochtend of in het begin van de middag af te spreken.


Neem in elk geval meerdere setjes kleding mee. Het is vaak leuk om af te wisselen. Voor een fotoshoot is daarbij iets bijzonders natuurlijk leuk, denk bijvoorbeeld aan een uitbundige jurk, gescheurde kleding of iets wat je zelf in elkaar geknutselt hebt.

Als we een bepaald thema hebben is natuurlijk de bedoeling dat je kleding en accessoires mee neemt die in dat thema vallen. Los van een specifiek thema is het sowieso leuk wat wisselende kleding mee te brengen. Een topje met spijkerbroek, een jurk, een blouse, donkere en juist lichte kleding, iets kleurrijks. Probeer vooral wat variatie mee te nemen. Een kledingstuk waarbij je je schouder makkelijk kunt ontbloten is ook altijd handig voor een basis natural shot.


Probeer als je naar de shoot komt losse kleding te dragen. Strakke kleding kan striemen achterlaten die tijdens de shoot zichtbaar kunnen zijn. Dit is natuurlijk vooral belangrijk bij bijvoorbeeld een shoot in lingerie of waar op andere wijze meer huid zichtbaar is.


Make-upPersoonlijk heb ik een voorkeur voor een naturel-look. Wees dus spaarzaam met make-up. Als er een visagiste bij de shoot aanwezig is (niet standaard), doe dan bij voorkeur zelf niks op.

Voor sommige shoots is uitbundige make-up juist leuk. Probeer echter redelijk neutraal te komen, dan kunnen we later toevoegen. Reeds aangebrachte make-up eraf halen is lastiger.

In een studio is meestal ook een visagiespiegel aanwezig, dan kun je nog altijd ter plaatse nog wat bijwerken en toevoegen.

Waarvoor worden de foto's gebruikt.... Vaak zal ik de foto's die we maken gebruiken als voorbeeld op mijn sociale media. En wat enkele foto wedstrijden. Ook jij mag de beelden eindeloos gebruiken, met naamsvermelding blijft altijd leuk. Zolang er geen winsten uit voort komen. Je mag ze dus niet verkopen en/of commercieel gebruiken.
Ook kan je soms je foto, een klein filmpje of wat BHS (behind-the-scenes) terugvinden op mijn eigen website.Als je het prettig vindt mag je altijd iemand meenemen naar de fotoshoot. Ben je zelf nog minderjarig, dan moet je iemand (een volwassene) meenemen.

Neem contact met me opLijkt het je leuk om eens als model langs te komen voor een shoot? Ik hoor graag van je. Ik vind het leuk als je zelf een idee voor de shoot aandraagt, maar ik denk ook graag met je mee. Hoe zou jij graag eens op de foto willen? Wat voor een kleding, thema, accessoires, stijl?

Denk vooraf even na over wat je leuk lijkt. Een goede manier is om vooraf wat foto's te verzamelen van wat je voor ogen hebt. Dat kan bijvoorbeeld via Pinterest. Daar kun je verschillende foto's verzamelen op een eigen (mood)board en gemakkelijk met mij delen. Zelf gebruik ik Pinterest ook voor het maken van moodboards. Eventueel kunnen we daarin ook samen aan een moodboard werken.

Dus......wil je eens shooten? Stuur me dan een jouw ideeën en informatie. Een fb of instagram linkje, en wie weet heb je een gratis shoot beet.


Grts en tot.... 
IMG_0865
IMG_4489web
1912384_241424286042924_1384831733_n
Assassins_web
extr sport (4)
IMG_4146web

TFP - time for pose

Iedereen die meewerkt aan de shoot ruilt zijn of haar tijd in voor een aantal foto's als eindresultaat.


Hier kan men echt heel veel uitwerken.


freeze your soul

puch the limits

use your talens

keep te memory

Cosplay (13)
MV 20
14558_241421482709871_1394535602_n
20110522-kathleen240510
IMG_8889050614
20110522-kim250521

Copyright ©

All Rights Reserved @ Marco Voet ®

BE 0834.304.423

Antwerp - Belgium